4 Nisan 2012 Çarşamba

Başbuğ Alparslan Türkeş , Unutmak Tükenmektir...


Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Kurucu Genel Başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş, vefatının 15. yıldönümünde Adana'da dualarla yad edilecek.
Anma etkinlikleri kapsamında Adana Ülkü Ocakları Başkanlığı, 4 Nisan Çarşamba günü Vilayet merkezi ile İstasyon Meydanı arasında yer alan Ahmet Özel Türkay Camii'nde akşam 17.30'da bütün vatandaşların davetli olduğu mevlit tertip edecek. Merhum Alparslan Türkeş, MHP Yüreğir İlçe Başkanlığının düzenleyeceği ayrı bir etkinlikle de anılacak.
MHP Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler, yayınladığı mesajda "Türk Milliyetçiliği davasında Başbuğ Alparslan Türkeş ismi, gençlik yıllarında 'tabutluklarla' başlayan milliyetçilik mücadelesinin, inanç, istikrar, dik duruş ve cesaret ile hayat boyu sürmüş şerefli bir ömrün bütünü ve destanıdır." dedi.
ÖMRÜNÜ MİLLETİNE ADAYAN DAVA ADAMI
Üçkardeşler, "İşte 80 yıllık bir ömrü, bağrından çıktığı aziz Türk milletine adayan, hayatının son anına kadar milletimizin bağımsızlığı, huzur ve mutluluğu, bekası için çırpınan Başbuğ Alpraslan Türkeş, bugün onun gibi aynı kutsal hassasiyetleri paylaşan bütün Türk dünyasında milyonlarca Türk'ün asla unutmadığı, unutmayacağı büyük bir dava adamı olarak aramızda yaşamaktadır." diye konuştu.
A.Kadir Üçkardeşler, şunları söyledi: "1969 yılında Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adını Adana'da yapılan kongrede Milliyetçi Hareket Partisi, amblemini de üç hilal olarak değiştirdikten sonra aynı yıl Adana Milletvekili olarak seçilmiş olması hasebiyle biz Adanalıların ayrı bir onur duyduğu isim olan merhum Başbuğ Türkeş'i bu vesileyle de ayrı bir hüzünle yad ediyoruz; ruhu şad olsun."


























0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Bu Yazı Hakkındaki Düşüncelerinizi Yazınız