27 Şubat 2014 Perşembe

Salihlili vergi rekortmenlerinin ödül gururu


Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, 2011 ve 2012 yıllarına ait kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerini, en çok ihracat yapan ve en çok istihdam sağlayan üyelerini plaketle ödüllendirdi. Bizim Ev Sosyal Tesisleri'ndeki ödül töreninde konuşan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, ekonominin temelinin güven ve istikrara dayandığını, iş dünyası olarak temiz toplum ve temiz siyaset beklentisi içinde olduklarını ifade etti.
Salihli’de kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri ve en çok ihracat gerçekleştirip en fazla istihdam yaratan işadamları Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ödüllendirildi.
        Bizim Ev Sosyal Tesisleri’ndeki ödül törenine Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Garnizon Komutanı Metin Şahin, Adalet Komisyonu Başkanı Kenan Aslanboğan, Vergi Dairesi Müdürü Musa Dadaş, SGK Şube Müdürü Aynur Ölgün, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Aşık, Organize Sanayi Bögesi Müdürü Cevdet Eren, oda ve dernek başkanları, Salihli TSO Yönetimi ve üyeleri ile vergi rekortmenleri katıldı.
        Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel yaptığı açış konuşmasında ülkenin genel ekonomik panoraması hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ekonomiye can katan, istihdama önemli ölçüde katkı sağlayan, ödediği vergilerle devleti kalkındıran iş dünyası temsilcilerine bir anlamda teşekkür etmek, onları yüreklendirmek ve daha fazlasını yapmaları için cesaretlendirmek ve onurlandırmak amacıyla ödül törenini düzenlediklerini belirten Yüksel, iş dünyasının en önemli sorununun kayıt dışılıktan kaynaklandığına dikkat çekti.
      “Bizler temiz toplum, temiz siyaset istiyoruz.”
      Yüksel, son günlerde ekonomide ve siyasette yaşanan olumsuzlukların iş dünyasını endişelendirdiğini belirterek, şöyle konuştu:
     “Yaşanan olumsuzluklar Dolar’ın Türk Lirası karşısındaki değerini yüzde 30 artırmış, Merkez Bankası faiz oranlarını yüzde 5.75’lerden yüzde 11’lere çıkardı. Gün geçtikçe etkisini artıracak olan kaos ortamının en ağır ekonomik faturasını biz iş adamları ödemek durumunda kalacağız. Bu kaos ortamından ülkemizin bir an önce çıkartılıp, huzurlu bir ortamın yaratılması ve ekonomiye odaklanılması gerektiğini düşünüyoruz. Ekonominin temeli güven ve istikrardır. Bizler temiz toplum, temiz siyaset istiyoruz.” dedi.
      Yüksel, Türk halkının tasarruf etme yeteneğini yitirdiğini, 1995’lerde yüzde 25 olan tasarruf oranının son yıllarda yüzde 12’lere kadar gerilediğini, ekonomisi kırılgan olan ülkeler içinde de en sonda yer aldığını ifade etti. İbrahim Yüksel, devletin, halkı tasarrufa teşvik etmesi gerektiğini de
sözlerine ekledi.
      Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu da yaptığı konuşmada devletin kalkınmasının özel sektör eliyle olacağını, milli gelirin artmasında iş adamlarının büyük bir role sahip olduklarını ifade etti. Fakülte Yaptırma Derneği’nin en büyük sponsorunun Salihli TSO olduğunu vurgulayan Kaymakam Peynircioğlu, Salihli’nin kurtuluşunun hizmet sektöründen geçtiğini, bu yüzden fakültenin yapımının büyük önem taşıdığını kaydetti.
      Salihli Belediye Başkanı M. Uğur Okay da yaptığı konuşmada, Salihli’de var olan hoşgörü ortamının, ilçenin gelişmesine büyük katkı yaptığını söyledi.
     Ödül alanlar (2011 yılı)
     Kurumlar Vergisi
1 Özel Salihli Sağlık Hizmetleri
2 Özel Salihli Güven
Sağlık Hizmetleri
3 Nazıroğlu Traktör
4 Kuzucuk Petrol
5Alpet Alkent Petrol
6 Can Özel Sağlık Hastanesi
7 Özpa Özbaş Boru Profil
8 Sardes Gıda San.
9 Ulaş Sulama
10 MNS Yumurta
      Gelir Vergisi
1 Mustafa Başımtekin
2 Rifat Güngör
3 Şefaat karabulut
4 Tayfun Esen
5 Ertekin Azrak
6 Ahmet Zeybek
7 Mehmet Emin Deniz
8 Nurettin Zar
9 Erdoğan Dinç
     İhracat
1 Tuğrul Tarım
2 Grappa Gıda
3 Zumdieck Konserve
4 Tekgrup Kablo
5 Sardes Gıda
6 MNS Yumurta
7 KWS Türk tarım
8 Ornamar Taş Sanayi
9 Kösemed Ortopedi
10 Sergen Petrol
    Ödül alanlar (2012 yılı)
    Kurumlar vergisi
1 Özel Salihli Güven
2 Can Özel Sağlık
3 Özel Salihli Sağlık
4 Nazıroğlu Traktör
5 MNS Yumurta
6 Şenler ticaret
7 Sardes Gıda
8 Yükseliş Nakil Vas.
9 Alpet Alkent Ltd.
10 Ulaş Sulama
     Gelir Vergisi
1 İsmail Taşdelen
2 Mustafa Başımtekin
3 Ahmet Zeybek
4 Hüseyin Akay
5 Nazif Kavas
6 Nurettin Zar
7 Yusuf Gencer
8 Tayfun Esen
9 Süleyman Yörükoğlu
10 Rifat Güngör
      İhracat
1 Tuğrul Tarım
2 Tek Grup Kablo
3 Grappa Gıda
4 Zumdieck Konserve
5 Sardes Gıda
6 MNS Yumurta
7 KWS Türk Tarım
8 Baloğlu Gıda
9 Kösemed Ortopedi
10 Ornamar Taş San.
     İstihdam
1 Zumdieck Konserve
2 Ülkü Toprak
3 Özel Salihli Güven
4 Can Özel Sağlık
5 Lider Gıda
6 Uğur Kiremit
7 Bostan Tarım
8 Özel Salihli Sağlık
9 Tamek Gıda
10 Tuğrul Tarım

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Bu Yazı Hakkındaki Düşüncelerinizi Yazınız